De helft (52,4%) van de werknemers in de voedingssector heeft een job zonder werkbaarheidsknelpunten. 19,2% kampt met één werkbaarheidsknelpunt en 28,4% met twee of meerdere knelpunten. In vergelijking met 2019 heeft een groter aandeel werknemers een werkbare job zonder werkbaarheidsknelpunten (43,6% in 2019 versus 52,4% in 2023). In vergelijking met 2004 zien we hierin echter geen significant verschil.
Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse
SERV Rapport, 2025, 5 februari: Werkbaar werk in de voedingssector 2023. Sectorale analyse op de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2004-2023
Oorspronkelijke titel: Werkbaar werk in de voedingssector 2023. Sectorale analyse op de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2004-2023
Bron: serv.be
21-02-2025
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Is raadpleegbaar bij