Evenement - Congres
Datum
09
dec

Vlaams arbeidsmarktcongres 2024

Iedereen
Gratis mits registratie
09-12-2024 10:00 - 16:00
Locatie
Koning Albert II laan 15, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Het Vlaams arbeidsmarktcongres vindt exact een half jaar plaats na de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni. We grijpen dit moment aan om de Vlaamse arbeidsmarkt en het Vlaamse arbeidsmarktbeleid in de nieuwe bestuursperiode 2025-2030 centraal te stellen.

Tijdens de voormiddagsessie blikt prof. Sarah Vansteenkiste (coördinator van het Steunpunt Werk) cijfermatig vooruit: Hoe staat de Vlaamse arbeidsmarkt er eind 2024 voor? In welke richting zouden de werkzaamheidsgraad en andere indicatoren van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kunnen evolueren volgens de projecties van het Steunpunt Werk? Hierna volgt een beleidsvooruitblik: wat worden de prioriteiten en krachtlijnen van het Vlaams arbeidsmarktbeleid in de nieuwe legislatuur?

In de namiddag kan u kiezen tussen vier thematische parallelsessies die focussen op een prioriteit van het Vlaamse arbeidsmarktbeleid. In elke sessie zullen twee domeinexperten een stelling formuleren en onderbouwen met recente arbeidsmarktdata en relevant wetenschappelijk onderzoek. Daarna volgt er een debat met ruimte voor vragen uit het publiek. De sessies staan in het teken van volgende vier beleidsprioriteiten:

  • Talent aan de slag krijgen op een inclusieve arbeidsmarkt
  • Talent opleiden, omscholen en bijscholen
  • Talent slimmer inzetten in productieve ondernemingen
  • Talent van buiten Vlaanderen aantrekken

Na de parallelsessies komen we opnieuw samen voor de eindconclusies. Napraten en netwerken kan tijdens de receptie.

Bron: https://www.vlaanderen.be/kennisplatform-departement-werk-en-sociale-economie/vlaams-arbeidsmarktcongres-2024/09-12-2024 - 26-09-2024
Termen(4)
Arbeidsmarkt in Vlaanderen
Opleidingsbeleid