Artikel - Persartikel

Elke dag wordt 19% van alle maaltijden wereldwijd verspild, blijkt uit schatting door VN-Milieuprogramma

Oorspronkelijke titel: Elke dag wordt 19 procent van alle maaltijden wereldwijd verspild
Bron: vilt.be
04-02-2021
Publicatiedatum: 27-03-2024

Gezinnen en bedrijven gooiden in 2022 wereldwijd elke dag opnieuw het equivalent van één miljard ton aan voedsel weg. Dat is één vijfde van al het voedsel dat voor consumenten beschikbaar is. Dat blijkt uit een schatting door het VN-Milieuprogramma (UNEP). Deze voedselverspilling komt bovenop de 13 procent van de voeding die verloren gaat in de toeleveringsketen. "Met alle voeding die verspild wordt, zouden we dagelijks iedereen die honger lijdt één maaltijd kunnen geven", reageert Richard Swann

Bron: https://vilt.be/nl/nieuws/elke-dag-wordt-19-procent-van-alle-maaltijden-wereldwijd-verspild - 29-03-2024
Online raadpleegbaar