Artikel - Persartikel

Innovatieve scherfijsproductie in de Oostendse Vismijn

Oorspronkelijke titel: IJS MAKEN ZONDER KOELGROEP Eerste cascadesysteem met natuurlijke koudemiddelen voor scherfijsproductie in de Benelux
Bron: Food Industry, 2020, 2
01-06-2020
Publicatiedatum: 15-06-2020

De Oostendse vismijn werd in 2010 door de Zeebrugse Visveiling overgenomen en sindsdien vormen beiden de Vlaamse Visveiling. In Oostende werd de oude vismijn volledig gerenoveerd, de authentieke voorgevel werd echter bewaard. Alle technische procesinrichting werd verhuisd van het oude gedeelte achteraan naar het vernieuwde vooraan, zoals ook de silo van het Franse merk Geneglace voor de stockage van scherfijs. De koelinstallatie en de scherfijsmachines werden echter volledig vernieuwd naar de na…

Bron: Food Industry, 2020, juni, p. 20-22 - 15-06-2020
Digitaal in de collectie
Om dit meteen te raadplegen, meld je gratis aan