Artikel - Persartikel

Rijtak (Sint-Katelijne-Waver) produceert microalgen in tomatenserre: “Hij krijgt vijf jaar om zich te bewijzen”

Oorspronkelijke titel: Rijtak produceert microalgen in tomatenserre: “Hij krijgt vijf jaar om zich te bewijzen”
Bron: vilt.be
04-02-2021
Publicatiedatum: 18-07-2024

“Financiële zekerheid hebben we dankzij de tomaten, toekomstperspectief door de algen.” Jannes Vertommen (26) stapte recent mee in het tuinbouwbedrijf van zijn ouders onder één voorwaarde: een hoogtechnologische installatie om zijn eigen teelt van Spirulina, ofwel “voeding van de toekomst”, op te starten. In deze derde aflevering van onze zomerreeks over jonge boeren nemen we een kijkje in de productie van het ‘groene goud’.

Bron: https://vilt.be/nl/nieuws/rijtak-produceert-microalgen-in-tomatenserre-hij-krijgt-vijf-jaar-om-zich-te-bewijzen - 19-07-2024
Online raadpleegbaar
Auteur(2)
Joris Rigo
Yer Hanssens
Termen(6)
Algen
Duurzame voeding
Technologie en voeding