Artikel - Persartikel

Slechts kwart van cacao-industrie engageert zich voor duurzaamheid, blijkt uit studie van UCLouvain en Vrije Universiteit Amsterdam

Oorspronkelijke titel: Slechts kwart van cacao-industrie engageert zich voor duurzaamheid
Bron: vilt.be
04-02-2021
Publicatiedatum: 16-08-2023

We kennen cacao onder meer als het belangrijkste ingrediënt van chocolade, onze Belgische trots. Maar uit een studie van UCLouvain en de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat de cacao-industrie een bitter kantje heeft. Slechts een kwart van de hele cacaohandel wordt verhandeld met een engagement voor duurzame ontwikkeling.

Bron: https://vilt.be/nl/nieuws/slechts-kwart-van-cacao-industrie-engageert-zich-voor-duurzaamheid - 17-08-2023
Online raadpleegbaar
Termen(3)
Chocoladesectoren
Grondstoffen ontginning
Duurzame voeding
Organisaties(2)
UCL (Université Catholique de Louvain) | Ottignies-Louvain-la-Neuve
Universiteit Amsterdam