Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding - en voor bier in het bijzonder - verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.
Sinds het prille begin brouwen we ons bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit van 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeren we een eigen microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. We zetten onze goede samenwerking met Deca Services NV echter verder en brouwen momenteel dus op twee sites. We brouwen ons bier steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.
Kwaliteit eerst
Brouwerij de Poes staat garant voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. Voor ons is de kwaliteit van ons eindproduct het allerbelangrijkste. Dit gerealiseerd door het ambacht van het brouwen en de hedendaagse knowhow hand in hand te laten gaan. We kiezen voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat betreft een mooi en complex bier van hoge gisting.
We gebruiken lokale mout en akoestische onze hop uit de Poperingse velden. Hierdoor draagt ons bier dan ook trots het logo “Belgische hop”. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets.