Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Naar gezonde en duurzame voedselomgevingen: voedselomgeving conceptueel en beleidsmatig benaderd

Oorspronkelijke titel: Naar gezonde en duurzame voedselomgevingen
Bron: vlaanderen.be
25-10-2021
Publicatiejaar: 2020 Aantal pagina's: 65

Deze studie gebruikt het concept voedselomgeving om de brug te maken tussen omgeving en voeding. Het begrip voedselomgeving wijst op de voedingswaarde, voedselveiligheid, prijs, informatie en promotie van voeding in de omgeving waar het dagelijks leven van mensen zich afspeelt. Het is deze omgeving die de mogelijkheden en keuzes bepaalt om een bepaald voedingspatroon te volgen.

Duurzame en gezonde voedselomgevingen worden gekenmerkt door een goede bereikbaarheid, beschikbaarheid, betaalbaarheid

Bron: https://omgeving.vlaanderen.be/voedselomgevingen - 25-10-2021
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen