Artikel - Vakartikel

Komt ons voedsel nog van de boer?

Publicatiedatum: 21-01-2021

Een hamburger uit een proefbuis. Voor sommige consumenten lijkt het de heilige graal. Maar in de praktijk blijkt zogenaamd kweekvlees niet zo gemakkelijk te realiseren en is het 00k veel minder milieuvriendelijk dan fans graag willen geloven. Bovendien zijn er nog altijd dieren nodig voor de productie van kweekvlees. Lieven Thorrez is professor aan de KU Leuven, departement Ontwikkeling en Regeneratie. Hij ging over dit thema in gesprek met Kristof Severijns van het Innovatiesteunpunt.

Bron: Boer & Tuinder, 2021, 3 - 05-02-2021
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Auteur(2)
Liesbet Corthout
Kristof Severijns
Termen(5)
Voedingsindustrie
Technologie en voeding
Voedingsproducten
Duurzame voeding
Organisaties(1)