Artikel - Persartikel

Europees Milieuagentschap waarschuwt voor giftige schimmels die gevaar vormen voor voedselveiligheid

Oorspronkelijke titel: Klimaatverandering en giftige schimmels: een groeiend gevaar voor onze voedselveiligheid
Bron: vilt.be
04-02-2021
Publicatiedatum: 13-03-2025

Klimaatverandering verhoogt de kans op giftige schimmels in voedselgewassen, waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA). Door stijgende temperaturen en vochtigheid krijgen schimmels zoals Aspergillus en Fusarium meer kans om mycotoxines te produceren, die schadelijk zijn voor mens en dier. Voedselproducten zoals maïs, tarwe, koffie en noten lopen verhoogd risico.

Mycotoxines kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een verzwakt immuunsysteem en een verhoogd risico op kanker. B…

Bron: https://vilt.be/nl/nieuws/klimaatverandering-en-giftige-schimmels-een-groeiend-gevaar-voor-onze-voedselveiligheid - 14-03-2025
Online raadpleegbaar