Publicatie

De impact van cosmetische kwaliteitseisen op voedselverlies: casestudie Vlaamse sector groenten en fruit

Bron: vlaanderen.be
28-11-2022
Publicatiejaar: 2017 Aantal pagina's: 43
Vlaamse landbouwers lijden gemiddeld een afzetverlies van 10% omdat groenten en fruit moeten voldoen aan specifieke eisen in verband met kleur, vorm en afmetingen. Die cosmetische kwaliteitseisen bevorderen de handel, optimaliseren het verpakkings- en logistieke proces en maken productdifferentiatie mogelijk. In minstens een derde van de gevallen krijgt het afzetverlies een humane valorisatie door verwerking, sociale initiatieven of thuisverkoop. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit …
Bron: De impact van cosmetische kwaliteitseisen op voedselverlies, Samenvatting, p. 5 - 28-11-2022
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Is raadpleegbaar bij
Auteur(4)
Xavier Gellynck
Heidi Vandenhaute
Sara De Pelsmaeker
Evelien Lambrecht
Termen(8)
Landbouwproductie
Voedingsindustrie
Voedseleconomie
Voeding en milieu