Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Werkbaarheidsprofiel voedingsnijverheid 2019. Sectorale analyse op de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2004-2019

Bron: vlaanderen.be
10-09-2020
Publicatiejaar: 2020 Aantal pagina's: 34

De werkbaarheidsgraad in de voedingsnijverheid bedraagt 43,6% in 2019. Sinds 2004 registreren we geen significante verschuiving in het aandeel werknemers met een werkbare job. De werkbaarheidsgraad voor de voedingsnijverheid ligt voor alle meetpunten sinds 2007 significant lager dan het Vlaamse sectorgemiddelde. In 2019 wordt in de voedingssector bijna 40% van de werknemers geconfronteerd met werkstress, bijna 30% met motivatieproblemen.

Bron: https://www.vlaanderen.be/publicaties/werkbaarheidsprofiel-voedingsnijverheid-2019-sectorale-analyse-op-de-vlaamse-werkbaarheidsmonitor-2004-2019 - 10-09-2020
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Auteur(3)
Ria Bourdeaud’hui
Frank Janssens
Stephan Vanderhaeghe
Termen(4)
Voedingsindustrie
Werkbaar Werk
Sectoranalyses
Vlaams Gewest