Bron: Dagelijkse kost, duurzame kost?: ontwerp van een monitor duurzame voedselkeuzes en nulmeting 2015
09-03-2023
Publicatie

Dagelijkse kost, duurzame kost?: ontwerp van een monitor duurzame voedselkeuzes en nulmeting 2015

Bron: Dagelijkse kost, duurzame kost?: ontwerp van een monitor duurzame voedselkeuzes en nulmeting 2015
09-03-2023
Publicatiejaar: 2016 Aantal pagina's: 58
Volgens een eerste meting is de markt aan duurzaam voedsel in Vlaanderen in 2015 goed voor minstens 418 miljoen euro. Daarmee neemt duurzaam voedsel een marktaandeel van bijna 5% in de totale voedingsmarkt in. Ter vergelijking: in Nederland, waar de meting al langer gebeurt, bedraagt het aandeel in 2015 8%. Dat blijkt uit de studie ‘Dagelijkse kost, duurzame kost?’, een achtergrondrapport bij het Landbouw- en Visserijrapport 2016, dat onlangs onder de titel ‘Voedsel om over na te denken’ is vers…
Bron: https://www.vlaanderen.be/publicaties/dagelijkse-kost-duurzame-kost-ontwerp-van-een-monitor-duurzame-voedselkeuzes-en-nulmeting-2015 - 28-11-2022
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Is raadpleegbaar bij
Auteur(4)
Dirk Van Gijseghem
Anne Vuylsteke
Linn Dumez
Kris Roels
Termen(6)
Voedingsindustrie
Consumptiearmoede
Consumentengedrag
Voedseleconomie