Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Diversiteit in de horeca 2020

Bron: guidea.be
01-09-2021
Publicatiejaar: 2021 Editie: 2020 Aantal pagina's: 38

De horecasector biedt werk aan een diverse groep van mensen met elk hun eigen achtergrond. Het gaat daarbij vaak om groepen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt zoals mensen met een migratieachtergrond of laaggeschoolden. 

In 2018 heeft 42% van de Vlaamse horecawerknemers een buitenlandse herkomst. Over alle sectoren heen is dit 18%. Dit aandeel stijgt jaar na jaar. Binnen de horecasector stellen de hotels verhoudingsgewijs de meeste personen met een buitenlandse herkomst tewerk. Meer da…

Bron: https://www.guidea.be/Studies/Artikel/Id/841/Diversiteit-in-de-horeca-2020 - 01-09-2021
Digitaal in de collectie
Om dit meteen te raadplegen, meld je gratis aan
Auteur, Redactie(1)
Lander Verfaillie
Termen(8)
Diversiteit op de arbeidsmarkt
Opleidingsniveau
Arbeidsmarktgericht onderwijs
Tewerkstelling 55-plussers
Tewerkstelling in de horeca