Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Diversiteit in de horeca 2019

Bron: guidea.be
01-09-2021
Publicatiejaar: 2019 Editie: 2019 Aantal pagina's: 46

Uit de diversiteitsanalyse blijkt dat de horeca een zeer diverse sector is. Mannen en vrouwen zijn samen sterkhouders van de sector. De horeca trekt in vergelijking met andere sectoren meer jongeren aan, terwijl oudere werknemers (50-plussers) ondervertegenwoordigd zijn. Toch neemt – onder invloed van de vergrijzing – ook in de horecasector het aantal 50-plussers toe. Hun aantal is de voorbije jaren zelfs groter geworden dan het aantal min 25-jarigen. Daarnaast behaalden veel werknemers nooit ee…

Bron: Diversiteit in de horeca, 2019 (Guidea) - Inleiding p 4 - 14-03-2019
Digitaal in de collectie
Om dit meteen te raadplegen, meld je gratis aan
Auteur, Redactie(1)
Lander Verfaillie
Termen(5)
Diversiteit op de arbeidsmarkt
Opleidingsniveau
Arbeidsmarktgericht onderwijs
Tewerkstelling 55-plussers
Tewerkstelling in de horeca